Buttolo lokkekald til råvildt
Buttolo lokkekald til råvildt

Buttolo lokkekald til råvildt

På lager
Varenummer
2502003

 

BUTTOLO

Et Buttolo råvildtkald kan give mange ekstra chancer for at skyde en god buk, og er et effektivt lokkekald i brunsttiden.

 

 

299,00DKK
- +

Brug af Buttolo bukkekald:

Man tager gummibolden i hånden, således at tommelfingeren er placeret ovenpå midtfor. Et let tryk er nok til, at den mest naturtro piben fra en rå fremkommer.

For at frembringe råens angstskrig trykker man hurtigere men moderat med tommelfingeren til den er i bund, hvorved mekanismen sættes i bevægelse, og således opstår angstskriget. En for stærk sammentrykning af bolden skal undgås, da der kan forkomme beskadigelse af følsomme dele af "stammen".

Hætten har et hul foran og 2 i siden til at modulere tonen med. For at frembringe PIBETONEN blidt og naturtro kan man lukke en eller to af åbningerne, vil man have en hånd fri, stikker man passende små træklodser gennem de to side åbninger i gummibolden, så kan man kalde/blade med geværet i anslag.Lægger man 3 fingre let over de 3 åbninger, lyder PIBETONEN særligt fristende og sagte.

PIBETONEN (lyder som "FIE"): 2 klem med 3 sekunders pause mellem, derefter to sekunders pause, derefter 3 klem med 3 sekunders pause mellem hvert klem, igen to sekunders pause og så gentages hele temaet forfra igen. Så holdes 2 til 3 minutters pause, hvorpå hele temaet gentages. Før der kaldes/blades er det vigtigt at indtage sin position så lydløst som muligt.

ANGSTSKRIGET (lyder som "PIA"): Man tager gummibolden således i hånden og trykker bolden fra A til C helt i bund, ligesom ved pibetonen. Derved frembringes en tone lydende som "PIA". Har man opnået den nødvendige sikkerhed, så kaldes/blades der således: 1 gang pia, så kort pause, derpå pia efterfulgt af 3 sekunders pause, pia med 3 sekunders pause, pia med 5 sekunders pause, pia med 3 sekunders pause, pia med 3 sekunders pause, pia med 15 sekunders pause, pia med 3 sekunders pause, pia med 3 sekunders pause, pia med 5 sekunders pause, pia med 3 sekunders pause, pia med 3 sekunders pause, pia med 2 minutters pause og så videre. De sidste 3 lyde laver man med dirrende hånd, her bliver bolden trykket hårdere.

Man skal ikke kalde/blade for meget. Jo mindre og roligere man kalder/blader, desto bedre resultat. Ved bladningens begyndelse, skal man så vidt muligt beholde Buttolo-kaldet i lommen, eller omvikle det med et tørklæde, for at lyden ikke skal høres for langt væk. I blæsevejr skal man ikke kalde/blade. Efter bladningen skal man blive stående i mindst 15 minutter, da det meget ofte forekommer, at bukken springer smælende bort, hvis man er gået for tidligt.

BEMÆRK VENLIGST: Dit bukkekald er lavet af førsteklasses blødt og hårdt gummi. Levetiden og en upåklagelig funktion er i allerhøjeste grad afhængig af den rigtige opbevaring. Et korrekt opbevaret Buttolo-bukkekald bliver næsten uforandret gennem mange år og beholder sine fantastiske egenskaber. Når den ikke anvendes, anbefaler vi at den opbevares køligt, tørt og støvfrit. Ikke over 15 grader. Opbevaring i en lille æske af pap giver god beskyttelse mod snavs, luft- og varmepåvirkning.

Specifikation
Mærke Buttolo
Materiale Gummi
Vildtart Råvildt
Bemærkninger Lær teknikken med den medfølgende vejledning
Skriv din egen bedømmelse
Du anmelder:Buttolo lokkekald til råvildt
Har du spørgsmål til produktet ?
Copyright © 2024-WESTGUN. All rights reserved.